Switchar används för att utöka ett trådbundet IP nätverk. En ny switch ansluts till nätverkets router eller en switch som redan är ansluten till denna. Från den nya switchen kan nätverket sedan gå vidare till nätverksenheter som kameror, datorer, skrivare eller ytterligare switchar. En switch kan ... Läs mer

Switchar

Switchar används för att utöka ett trådbundet IP nätverk.

En ny switch ansluts till nätverkets router eller en switch som redan är ansluten till denna. Från den nya switchen kan nätverket sedan gå vidare till nätverksenheter som kameror, datorer, skrivare eller ytterligare switchar.

En switch kan antingen vara en enkel förgrening av nätverket (unmanaged switch) som endast skickar vidare information, eller ha mer avancerad kontroll över vilken information som skickas vidare och hur (managed switch).

En viktig del vid val av switch är om PoE (Power over Ethernet) funktionen önskas. Med PoE kan kompatibla enheter drivas av ström direkt via Ethernet kabeln från switch och behöver inte en separat kabel för strömförsörjning, vilket kan spara mycket tid och pengar vid installation.